Samverkan

Resursteamet samverkar inte bara med personal inom den egna skolan utan arbetar alltid både med hemmet och olika aktörer utanför skolan såsom tex. bup, socialtjänst, centrala elevhälsan, idrotts- och kulturföreningar, habiliteringen, Humlamaden rehab och andra, alltefter elevens behov och förutsättningar.

På denna bloggsida har vi ibland inlägg från våra samverkanspartners.

Vill ni komma i kontakt med oss via någon av våra samverkanspartners så vänd er gärna till våra kontaktpersoner som vi uppgett nedan.

Prästamosseskolans Lokala Elevhälsa

Den Lokala elevhälsan finns på den egna skolan och arbetar nära elever och undervisande lärare. På Prästamosseskolan finns två Elevhälsoteam (ett för åk 4-6 och ett för åk 7-9). I Elevhälsoteamen ingår Skolledning, Specialpedagog, Skolsköterska, Kurator och Studie och yrkesvägledare. Prästamosseskolan har även två resurssamordnare och en socialpedagog som ingår i det lokala Elevhälsoteamet.

Kontaktuppgifter till Prästamosseskolan finns på https://www.skurup.se/prastamosseskolan

 

Centrala Elevhälsan Skurup

Centrala Elevhälsan servar alla skolor och förskolor i kommunen i arbetet med barn i behov av särskilt stöd. I Skurups centrala elevhälsa finns en logoped, två psykologer och en socialpedagog som arbetar både i olika individ- och gruppärenden på uppdrag av rektor/förskolechef, samt i olika kommunövergripande insatser med t.ex. fortbildning, utbildning, grupphandledningar och nätverksträffar.

Chef för Centrala Elevhälsan i Skurups kommun är Ingela Mårtensson

 

Attention 

Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som ADHD, Aspergers syndrom / Autismspektrumtillstånd (AST), språkstörning och Tourettes syndrom. Vi samverkar med Attention Sydöstra Skåne, (Hemsida: attentionsydostra.se) och ni kan komma i kontakt med oss via
James Brocka Telefon: 076-133 57 42
E-post: attentionsoskane@yahoo.se

Socialtjänsten Skurup

Humlamaden Rehab

(Mer info kommer)